pogosta vprašanja | Tango šola

POGOSTA VPRAŠANJA

Kaj dela Tangeros tako posebnega?
Tangeros je čustvena budilka v prenesenem pomenu. Sodoben način bivanja nas vse bolj socialno in čustveno oddaljuje. S pomočjo Tangeros principov pa ponovno prebujamo svoja čustva in spoznavamo drug drugega v najglobljem pomenu, ki pa še vedno ne predstavlja intimnega odnosa.

Kako sta povezana Tangeros in Argentinski tango?
Tangeros ima svoje korenine v argentinskem tangu, iz katerega se je tudi razvil. Danes Tangeros ohranja svojo zgodovinsko povezanost s tangom, vendar se hkrati od njega tudi oddaljuje. To mu omogoča, da se razvija neobremenjeno s tem kaj tango je oziroma si želi biti.

Kako sta povezana Tangeros in Tango nuevo?
Nekatere plesne zakonitosti, ki izhajajo iz tanga nueva so ohranjene  v Tangerosu, kot osnova za ustvarjanje dinamike v plesu in komunikacije med partnerjema. Ko plesni par spozna in osvoji  omenjene plesne temelje, jih lahko začne v celoti spreminjati in prilagajati svojemu trenutnemu navdihu.

Kako se Tangeros in Argentinski tango razlikujeta?
Tam, kjer se čustvena doživetja v argentinskem tangu končajo, se pri Tangerosu začnejo.
Za tango govorijo, da je strasten in čustven ples. Vse to je res, če ga primerjaš s standardnimi in latinsko ameriškimi plesi. V primeru s Tangerosom pa postane tango dolgočasen.

ZAKAJ?
Vrhunec doživetja, ki ga tango pozna, sta muzikalnost in razigranost plesalca ob interpretaciji glasbe ter sočasna sposobnost plesalke, da ob tem sledi vodstvu plesalca.

Tangeros v svoji osnovi temelji na prebujanju  in raziskovanju čustev s pomočjo dotikov, ki ustvarjajo čustvena doživetja. Tangeros ima v svojih plesnih principih in zakonitostih na prvem mestu plesnega partnerja, skupno energijo ter zgodbo, ki jo plesalca izražata. Tangeros razume glasbo zgolj kot »scensko« ozadje.

Ali je Tangeros nova plesna podkategorija argentiskega tanga?
Ne. Tangeros je nov ples.

Ali Tangeros pušča posledice?
Da. Vsi drugi plesi ti lahko postanejo dolgočasni. Če nisi dovolj čustveno zrel, te lahko izkušnja, ki ti jo Tangeros prinaša pripelje do tega, da se zaljubiš v plesnega partnerja.

KONTAKT

Mitja Drenik
mitja@tangosola.si
031 530 530
Copyright © 2018 Tango šola