5 MOŠKIH RAZLOGOV, ZAKAJ ZAČETI PLESATI TANGO | Tango šola

5 moških razlogov zakaj začeti plesati tango

Moški vemo, zakaj je posamezna blagovna znamka boljša od ostalih. Ni pomembno ali gre za znamko avtomobila, oblačil, ali tehnične opreme. Ni pomembno ali gre za najboljšega nogometaša, klub ali trenerja. Vsak moški ve, kaj in kdo je najboljši in razlogov, da to dokaže je vedno dovolj.

V nadaljevanju predstavljam pet razlogov, s katerimi boš vsakemu dokazal, da je tango najboljši in zakaj si ga začel plesati tudi sam.

1. Dekleta
Ni je boljše motivacije, kot je dekle. Še tako ‘speglane’ osvajalske fraze, opisi doživetij s potovanj, športnih in poslovnih dosežkov, akademskih nazivov ali v fitnesu preživetih ur, s katerimi bi želel narediti vtis na dekle, se ne morejo kosati z vtisom, ki ga lahko tanger naredi pri dekletu. Dovolj je že, da skromno omeniš, da v prostem času plešeš argentinski tango. ‘Uau, kako lepo!’ je odgovor deklet v 9 od 10 primerov. S tem dekle pove, da si naredil vtis na njo. In kaj bi si lahko želel več pri dekletu, ki si jo ravno spoznal. Tango omogoča, da dekletu poveš kaj delaš v prostem času in narediš na njo vtis brez bojazni, da se hvališ, kar je pogost dejavnik v ostalih primerih (nazivih, dosežkih, imetju,…).

2. Priložnostno učiti ostale
Dekle je očarano nad tem, da plešeš tango in opisom doživetij povezanih s tangom. Takoj ‘padeš’ v redko skupno moških, ki ima rada ples in hkrati verjetno edini, tanger, ki ga pozna. Naslednji korak je, da ji še isti večer pokažeš osnove tanga. S tem si popestril večer obema. Pomisli o čem bo naslednje dni govorila svojim prijateljicam. O tebi. O tem, da je spoznala luštnega fanta, ki pleše tango in jo je učil plesati tango pred vsemi. Tudi dekleta rabijo sveže teme, s katerimi se lahko pohvalijo pred svojimi prijateljicami.
Priložnostno učiti tango druge ne pomeni, da imaš zadnjih 10 let svojo tango šolo, temveč, da osebi, ki se ji zdi tango zanimiv, pokažeš osnove. S priložnostnim animiranjem lahko tako zabavaš prijatelje, pare, neznance na ulici in podobno. S tem, ko tango promoviraš, prihaja do naslednjega pomembenga razloga, da začneš plesati in to sta…

3. Samozavest in samozaupanje
In že te tvoje priložnostno učenje pripelje do tega, da te dekle prosi, da bi skupaj odplesala tango kot presenečenje za njeno mamo, ki bo čez tri mesece praznovala 50. obletnico.
Ker je ljubezen zdrava bolezen, seveda takoj ugodiš njeni želji. O strahu pred nastopom takrat ne razmišljaš.
S priložnostim učenjem in družinskimi nastopi si vsekakor dviguješ samozavest in samozaupanje. Tega enostavno ni mogoče kupiti in je ključnega pomena za uspeh v življenju na vseh področjih.

4. Širitev socialnega okolja
Še isti večer po nastopu boš spoznal vsaj 20 dekletinih sorodnikov vseh starostih. In tako je tudi v tango skupnosti. Ne glede na to ali greš enkrat tedensko na milongo ali obiskuješ mednarodne festivale, zagotovo boš spoznal ogromno novih ljudi, ki te bodo lepo sprejeli in s katerimi se enostavno ujameš.
Znanec je rekel, da je zaradi tanga v enem tednu spoznal več deklet kot v preteklih treh letih skupaj. In z vsemi je bilo zabavno, ker jih je družil tango.
Tudi, če si povprečno angažiran plesalec in hodiš enkrat tedensko na tango srečanja, boš vsako leto zagotovo spoznal 50 novih deklet vseh starosti in narodnosti.

5. Zabava
Tango je zelo zabaven tudi izven plesišča. V torek popoldan si v trgovskem centru po nakupih, ko srečaš tangerja. Živjo. Zdravo. Greš z nami danes zvečer na milongo? Huh… kam? V Sistiano (Italija). Iz Ljubjane gremo ob 20h samo še za tebe je prosto. OK, grem!

Običajno milonga traja do 3h zjutraj, temu sledi še koletivna osvežitev v morju, tako da prideš domov ob 6h zjutraj. Dovolj časa je, da se v miru obriješ, zajtrkuješ in greš v službo. Med delom spiješ tri kave več kot ponavadi, in ob tem sodelavcem razlagaš o svojem nočnem potepanju. Uspeš preživeti osem ur, prideš domov in padeš v posteljo. Ostati v njej do jutra je tvoj veliki cilj.

Ura je 19h. Telefon zazvoni. ‘Živjo, Mateja kliče. Te motim?,’ te preseneti njen simpatičen glas. V napol nezavestnem stanju si provolil, da se dobita na sladoledu v centru mesta. Tvoj plan počivanja je ponovno pogorel. Uro kasneje v središču mesta pričakuješ svojo Julijo. Zagledaš jo. Po glavni ulici se približuje nasmejana. Od ostalih odstopa že po življenjski energiji, ki jo oddaja.

Objem in poljub je običajen pozdrav med tangerji. Greva na sprehod? Seveda. Pistacija in tiramisu za tebe, jagoda in vanilija za njo. Z okusnim sladolem v roki čez središče, mimo mestne hiše po lepem starem mestnem jedru. Naredita krog in se ustavita pred lokalom, kjer hišni band igra glasbo.

Popustiš Matejinem očarljivem prepričevanju, da odplešeta tango… spontano, za zabavo. Lokal ima samo dve mizi gostov, ki so zavzeti s pogovorom. Nihče vaju ne bo opazil. Objameta se. Njen vonj te prevzame, njen dih na tvojem vratu, zapreš oči… pozabiš na okolico.

Niti opaziš ne, da se je med vajinim plesom lokal napolnil, ker sta pritegnila poglede mimoidočih. Z velikom aplavzom vaju publika nagradi, lastnik vaju presenti z breplačno pijačo po vajini izbiri. Mateja je presrečna in ti podari poljub. Eno uro kasneje že plešeš na terasi tango lokala, klepataš o prejšnjem večeru, se dogovarjaš za petkov odhod v Zagreb in konec meseca v Berlin na festival. Utrujenost je že davno pozabljena.

‘Uau, kako lepo sta včeraj plesala,’ te preseneti sodelavka naslednje jutro na hodniku. Izgledala sta tako lepo, tako erotično.

V petek o tvojem nastopu v centru mesta ve že polovica podjetja, ker je v enem od dnevnikov isti dan objavljena vajina fotografija. Po kosilu simpatični sodelavki razlagaš kako je tango lep in kako se ga, da enostavno naučiti, potem ji pokažeš osnovni korak…

 

Avtor:  Mitja Drenik

KONTAKT

Mitja Drenik
mitja@tangosola.si
031 530 530
Copyright © 2023 Tango šola