Pedagoško delo | Tango šola

PEDAGOŠKO DELO

Pedagoško delo je eden od najpomembnejših projektov Tango šole. Gre za projekt po katerem razvijamo svoje plesno znanje, ga nadgrajujemo z izkušnjami (tečaji, nastopi, plesom) in pridobljeno znanje delimo z drugimi v okviru tečajev. Pedagoško delo je sestavljeno iz področij Metodologije, Procesa učenja  in Orodij, ki so sestavni del pedagoškega dela v praksi.

METODOLOGIJA
Pedagoško delo Tango šole temelji na  metodologiji, ki celovito prepleta štiri področja:

StrokovnostMetodologija tango šole
Prenos znanja je usmerjen v razumevanje in osvojitev tango tehnike. Ko spoznaš slednjo, se skozi njo razvijejo čustva, igra z energijo in razvoj osebnega plesnega stila.

Individualnost
Vsak plesalec in plesalka je drugačen. Zato je pomembno, da tvoj napredek spremljamo individualno in poskrbimo, da gradimo na plesnih elementih, ki zahtevajo nadgradnjo, da bi odpravili napake.

Filozofija
Temeljna filozofija “Uživaj, ustvarjaj, se druži in izražaj” je zajeta v celotnem konceptu načina dela v Tango šoli. Vemo kako pomembno je, da se te posluša in vemo kako te motivirati, ko je to potrebno.

Inovativnost
Zaradi lastnega veselja do tanga in želje po napredovanju smo v okviru Tango šole razvila metode učenja, ki optimalno pripomorejo k tvojemu uspehu.

PROCES UČENJA
Iz metodologije smo razvila edinstven proces učenja. Vsaka delavnica je zaključena celota zgrajena iz šestih korakov, ki opredeljujejo proces učenja, kot ga prikazuje spodnja slika.

Proces-usenje-v-tango-soli

Tehnika je namenjena izpopolnjevanju plesne baze. Brez nje ne gre! V okviru Lekcije spoznaš temo delavnice (figuro), kaj so njene tehnične značilnosti in kako se jo pravilno izvede. Priprave so del, ko spoznavaš in osvajaš predstavljeni plesni element.

Izvedba predstavlja prikaz doseženega nivoja znanja ob koncu posamezne delavnice, ki ga zabeležimo, da ugotovimo možnosti za izboljšavo. Analiza je pomemben del tečaja, ki omogoča prepoznati narejene napake in zakaj do njih prihaja. Nadgradnja je faza, v okviru katere odpravljamo ugotovljene napake in s tem izpopolnjujemo tvoje tangersko znanje.

REZULTATI UČENJA

Tečaji Tango šole
Značilnost tečajev Tango šole je popolna usmerjenost v posameznega tečajnika. Skozi celoten tečaj uporabljamo vrsto orodij, ki pripomorejo k tvoji večji motiviranosti (zelena črta) in uživanju v tangu. Posebnost tečajev Tango šole sta analiza in nadgradnja, ki poskrbita, da pridobljeno znanje ostane sveže do naslednje lekcije, kar pripomore tudi k tvojemu učinkovitemu napredovanju.

Motivacija na tečajih tango šole

Tečaji drugih šol
Poučevanje tanga s klasičnim pristopom predstavlja tedenska udeležba na lekciji ter možnost udeležbe na praktikah. Značilnost takega pristopa sta počasnejše napredovanje, pogosto pozabljanje preteklih lekcij in večja verjetnost, da par odneha z učenjem tanga zaradi slabše osebne motiviranosti (zelena črta).

Običajna motivacija na tečajih

KONTAKT

Mitja Drenik
mitja@tangosola.si
031 530 530
Copyright © 2024 Tango šola