5 ŽENSKIH RAZLOGOV, ZAKAJ ZAČETI PLESATI TANGO | Tango šola

5 ženskih razlogovo zakaj začeti plesati tango

Tango je lep, romatičen in čustven. Omogoča doživeti neizmerno veliko lepih trenutkov, ob tem pa je tudi poln skrivnosti. Že občutki v plesu so očarljivi in tukaj se svet tanga šele začne.

Nekaj razlogov, zakaj začeti s tangom.

1. Čevlji
Toliko čudovitih ženskih čevljev, kot jih imajo tangerke, ni sposoben spraviti noben ponudnik obutve v svoj katalog. To so čevlji, ki odstopajo od povprečja. Visoke in nizke pete, črni lakasti, rdeči žametni, pa v barvi šampanjca in še neskočno barvnih kombinacij. Z odprto ali zaprto peto, s paščki ali brez. Vsako leto novi modeli iz Argentine, Pariza in Milana ali pa narejeni po tvojem naročilu. Tango je raj za ženske čevlje.
Če je vsaj en resen razlog, zaradi katerega naj bi začela plesati tango, so to čevlji. Tega moški verjetno ne bomo nikoli razumeli.

Vsaki čevlji pa potrebujejo ustrezne obleko in hitro spoznaš, da je tango postal pomemben del tvoje garderobe in družabnega življenja. Samo o njemu še razmišljaš in govoriš v svoji družbi.

Pa tudi, če odnehaš s tangom… čevlji ostanejo.

2. Moški
Smo na odličnem drugem mestu, da začneš plesati tango. Za tango je potrebna osebna zrelost, ki ni neposredno povezana z leti. V tango skupnosti boš srečala plesalce vseh generacij. Želiš spoznati Italjane, Francoze, Grke, Špance, Nemce…?
Tango skupnost je izrazito razvita na svetovnem nivoju. Zagotovo boš spoznala moškega, ki popolnoma ustreza tvoji naravi in načinu razmišljanja. Mi obiskujemo tujino in drugi prihajajo k nam. Ustvarjajo se nova poznanstva, potovanja in doživetja…

3. Konec z monotonostjo
Si naveličana posedanja pred TVjem med tednom in ob vikendih, biti v družbi, ki se stalno pogovarja o aktualnih športnih in političnih dogodkih, nakupov in vikend popivanja? Ti preglasna glasba v klubih enostavno ne ustreza več? Gospa Zrelost je lepa in s seboj je pripeljala tudi teto Željo po spremembi. Tango je način življenja, ki ne temelji na primerjanju in dokazovanju, temveč na razvoju občutka in mehkobe. In to je vse. Tudi druženje s tangerji je drugačno kot posedanje z znanci v lokalih. Teme so enostavno bolj zanimive in brez filozofiranja in prepiranja, kdo ima prav. Tango ima tudi spontanost, ki se ji reče ‘Hej prihodnji vikend se začne festival v Milanu. Poznam enega Italjana, pri kateremu lahko trije prespimo. Kdo gre z menoj?’

4. Skupnost in kolegialnost
Tango ne pozna tekmovalnosti, ima pa kolegialnost in ta je pomemben del vsakega tangera. Manjkaš na dogodku in že te družba pogreša, kliče in sprašuje kje si. Se odpravljamo na dogodek in ne pozabimo preveriti ali greš zraven, tudi če vemo, da si komaj preživela 10-dnevno bolniško. Imaš rojstni dan? Plešeš sama na plesišču z vsemi plesalci.

5. Romantika
Romantični trenutki, ki jih občuduješ v hollywoodskih filmih, se v tangu uresničujejo s teboj v glavni vlogi. Nič neobičajnega ni, da se s tangerjem vračaš z nedeljske milonge proti domu čez tržnico, kjer se ustavita še na požirku vode v osrednjem delu mestne tržnice. Topel poletni večer, mesto se je umirilo, nikogar več ni, počutiš se čudovito.
Že se poslavljata, ko v rahlem vetru zaslišita glasbo harmonike, ki igra nežno melodijo. Prisluhneta. Pogled. Tango.

Kot otrok brezglavo pohitiš po stopnicah čez tržnico proti mostu, v eni roki s plesnimi čevlji, v drugi torbico. Nenadoma na ramenih začutiš, roka, ki te previdno zaustavi. Se obrneš in vidiš njega, nasmejanega, ko mu senca mogočne meščanske stavbe zakriva obraz. Nepremično ga opazuješ. Morda je le delček sekunde, morda jih je pet. Nevede položiš svojo dlan v njegovo in privoliš vabilu na pločnik pod arkadami.

Harmonika igra.

Nepremično stojiš, ko te objame, tako kot ponavadi, nežno, prijetno … toda tokrat je drugače, lepše, bolj sproščeno in iskreno, začutiš medsebojno harmonijo, neizmerno povezanost, začutiš življenje brez vseh skrbi, ni zaljubljenost, a hkrati enako lepo, se nasmehneš in prepustiš njemu in melodiji harmonike.
In takrat ga spoznaš … tango.

 

Avtor: Mitja Drenik

KONTAKT

Mitja Drenik
mitja@tangosola.si
031 530 530
Copyright © 2024 Tango šola