KAKO S TANGOM POVABIT PUNCO NA ZMENEK?

KAKO S TANGOM POVABITI PUNCO NA ZMENEK?

Včasih ni bil problem punci pihati na dušo. Večji izziv je predstavljal kako priti do nje.
Staromodne tehnike približevanja so prinašale vrsto osebnih izzivov glede na pristop, ki si ga izbral.

STACIONARNI TELEFON
Je zahteval čakanje na pravi trenutek. Najprej preveriš ali je sestra zunaj. Zapreš vsa vrata in dvigneš slušalko, zavrtiš številko 9, čakaš da se številčnica odvrti na začetni položaj, zavrtiš 3, zavrtiš 8 in se jeziš, ker si od živčnosti falil cifro. Začneš znova.

Končno ti uspe …. zvoni, zvoni,… cmok v grlu … dvig slušalke …

Halo, … halo …  kdo pa je tam?  

In zaslišiš glas njene stare mame. Panika, ker ne veš, kaj bi rekel. Imel si pripravljen govor za punco ampak naglušna stara mama je pa čisto nova kategorija. Moraš se dreti v slušalko, da bo razumela, pa še sestra te lahko sliši. Odložiš in jutri poskusiš znova z dodatnim scenarijem za babico.

METANJE KAMENČKOV V OKNO
Zahteva eno samo vrlino. Hrabrost, da greš do punce nenajavljen ob desetih zvečer. Stojiš pod njenim oknom s pestjo kamenčkov in jih začneš metati. Prvi nič, drugi nič, tretji nič,… ko se končno prižge luč, odpre okno in zaslišiš

»MULC FRDAMAN… počakaj, da te dobim«  

Poleg hrabrosti je bilo treba imeti tudi dobre informacije v kateri sobi punca spi.

PLEZANJE NA BALKON
So bili dogodki posebne vrste. Izvajal si jih pozno zvečer in le takrat, ko sta se s prijateljem zadnja vračala iz gostilne domov. Kolega ti da ‘štuparamo’, da si dosegel balkon in se poskušal povleči nanj. Če ti že ni uspelo potacati vseh rož pod balkonom ali zasvinjati belo fasado, so sosedje zagotovo klicali policijo, ker dva vlamljata v hišo.

Avto gre… bejžva!

Danes omenjenih težav ni, ker so punce en klik daleč. Izziv pa predstavlja kako jih uspešno povabiti na zmenek. Zmagovalni stavek zapeljevanja je:

‘Razmišljam, da bi šel na tango tečaj in nimam plesalke.’

Od tukaj naprej si rešen vseh skrbi, ker bo punca videla priložnost, da gre plesat.
Poskusi v praksi in se prepričaj.

Lp, Mitja Drenik

P.s. In če te punca slučajno preseneti in ti podtakne svojo kolegico? Imej pripravljen scenarij, da se izvlečeš ven, ker bežal verjetno ne boš.

tango, šola, tango tečaj, začetni tečaj

KONTAKT

Mitja Drenik
mitja@tangosola.si
031 530 530
Copyright © 2024 Tango šola